Printre obiectivele de atractie turistica putem enumera Lacul si Barajul Vidraru, Cetatea Poienari, Lacul glaciar Balea si Cascada Balea.
Lacul glaciar Balea, format in circ glaciar, este o adevarata minune a naturii, ce se intinde intre Defileul Oltului si Poalele Muntilor Piatra Craiului. Lacul Balea atinge o lungime de 360 metri, o latime de 240 metri si o adancime de 11 metri, fiind situat la o altitudine de 2034 metri. Incepand cu anul 1932, atat intreaga suprafata a lacului, cat si cca 180 hectare din jurul sau, au fost declarate rezervatie stiintifica. Trebuie amintit si ca in decursul anului 2006 in apropierea lacului, a fost construit primul hotel de gheata din Europa de Est.
In functie de perioada anului, pe suprafata lacului se pot practica diverse activitati sportive. Si anume, in perioada verii se poate practica canotajul, iar pe parcursul iernii, cand apa ingheata, se poate patina, se joaca curling sau hokey.
Cascada Balea, o alta minunatie a naturii, este situate in Muntii Fagaras, reprezantand una dintre cele mai renumite cascade din Romania. Cascada Balea se situeaza la o altitudine de 1234 metri, iar apa curge de la o inaltime de 68 metri.
Pe parcusul iernii, de la Cascada se poate cobori cu schiurile. Vara se poate ajunge cu masina, iar in restul perioadelor cu telecabina.
Cetatea Poienari, este recunoscuta ca fiind una dintre resedintele lui Vlad Tepes (Dracula), o mare fortareata construita in calea invadatorilor otomani. Fiind situate pe un varf de munte, de la ruinele cetatii se observa o imagine panoramica cu Barajul Vidraru si Muntii Fagaras. Pentru a vizita aceasta cetate este necesara parcurgerea unui drum cu peste 1000 de trepte.
Barajul Vidraru a fost construit intre anii 1961 si 1966, iar pentru realizarea lui s-au facut mari sacrificii, fiind circa 80 de decedati. La finalizarea construirii barajului, acesta se clasa pe locul 5 in Europa si pe locul 9 in lume. Turistii pot ajunge la baraj prin partea estica a lacului Vidraru, pe un drum ce urca pana la Balea. Prin partea stanga a barajului se poate ajunge la depresiunea Cumpana. Un alt obiectiv turistic in zona il reprezinta platforma Belvedere, de unde se poate admira frumusetea captivanta a locului.
Pe muntele Plesa se afla faimoasa statuie a lui Prometeu cu fulgerul in mana, un simbol al electricitatii. La doar cateva sute de metri de baraj turistii pot merge la “Casa Argeseana” si la debarcaderul unde se practica curse de agreement cu vaporasul.
Doritorii de senzatii tari pot practica bungee jumping, la baraj fiind amenajata cea mai mai inalta pista de lansare.
Lacul Vidraru este un lac de acumulare, avand 465 milioane metri cubi de apa, cu o lungime de 10,3 km si o latime de 2,2 km, cumuland astfel o suprafata totala de 870 de hectare si adancime maxima de 155 metri. In subteran se afla amplasata centrala electrica, in masivul Cetatuia, la o adancime de 104 metri si care poate asigura o productie de energie anuala de 400 GWh.